Het rustige Domaine is gelegen tussen de wijngaarden aan de rand van het levendige Vallon Pont d’Arc en ligt op 5 autominuten afstand van het centrum. Het beheer van dit park is Nederlandstalig. Domaine Les Rives de l’Ardèche is een uniek gelegen villapark aan de rivier de Ardèche. Vanaf het park leidt een trap naar de rivier, waar tevens een kiezelstrandje, een brug en een dam (met ‘glijbaan’ voor de kano’s) gesitueerd zijn.

Echte animatie is er niet, maar in het hoogseizoen wordt er wekelijks een jeu-de-boules toernooitje georganiseerd en is er geregeld knutselochtend voor de kleintjes. Ook organiseert men soms voor de jeugd een voetbaltoernooitje of waterspelletjes in het gemeenschappelijke zwembad.

De villa ligt vlakbij het gemeenschappelijk zwembad met een kinderbad. Dit zwembad is op het hoogste punt van het Domaine gelegen, waardoor u daar vanaf uw ligstoel wederom fenomenaal uitzicht heeft op de omringende heuvels. Daarnaast bevinden zich twee tennisbanen, een basketbalveld, meerdere jeu-de-boules banen, een vaste tafeltennistafel en een kinderspeeltuintje. Bij de aangrenzende receptie kunt u in het hoogseizoen terecht voor een drankje of ijsje. Ook is daar meerdere dagen per week een afhaal-‘friterie’.

Natuurlijk zult u één van de strandjes langs de rivier gaan bezoeken, waarheen u te voet gaat vanaf uw huis (5 minuten lopen). In de zomer ziet u hier vele kano’s voorbij varen, een activiteit waaraan u ook niet zult ontkomen!

Bij aankomst op het park wordt u ontvangen door een Nederlandstalige beheerder, waar u tijdens uw verblijf ook voor tips en vragen terecht kunt.
Verreweg de meeste gasten op Domaine Les Rives de l’Ardèche komen uit Nederland of België, waardoor kinderen altijd Nederlandstalige speelkameraadjes treffen.

Winkels treft u op korte afstand van het park: op loopafstand is een kleine supermarkt, met ernaast een bakker. Op 5 autominuten bent u bij de Lidl en Intermarché van Vallon Pont d’Arc en op 7 autominuten bij de nog grotere SuperU van Ruoms. In het hoogseizoen biedt de receptie een broodjesservice.

In Vallon zelf, als in de schattige middeleeuwse dorpjes in de omgeving, bevinden zich vele vriendelijk geprijsde restaurantjes.

Villapark Les Rives de l’Ardèche ligt op 1100 km. afstand van Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog 55 minuten binnendoor rijden via een prachtige route.

 

park

SAMSUNG CSC